HAFTA SONU NE YAPALIM ?

HAFTA SONU NE YAPALIM ?

Beş gün boyunca  beklenen, geldiğinde ise ne yapılırsa yapılsın iyi değerlendirilmediği düşünülen iki gündür hafta sonu.

 Oysa  para harcamadan veya tüketim çağının mecbur bıraktığı alışveriş merkezlerine gitmeden de güzel vakit geçirmek mümkün.

1- Piknik yapın

Evde hazırlayacağınız bir termos çay, birkaç sandviçle gidin gidebildiğiniz en yeşil alana… Doğada ne pazartesi vardır ne de hafta sonu. Ne zaman giderseniz o zaman kucak açar size. Sarıp sarmalar sitem etmeden, sorgulamadan. İster evinizin en yakınındaki parka gidin, ister şehir dışında ormanlık bir alana; yeter ki yeşili görsün gözleriniz. Acelesiz, sakin bir gün geçirmek için daha iyisi olabilir mi?

2- Yeni bir yemek yapın

Bu yemek daha önce denemediğiniz, internetten tarifine bakıp, ilk kez deneyeceğiniz bir yemek olabileceği gibi, daha önce hiç duymadığınız, evde bulduğunuz malzemelerle sizin yaratıcılığınızı yansıtan bir yemek de olabilir. Üstelik bunu bir arkadaşınızla veya eşinizle yapmak işin keyfine keyif katacaktır.

3- Yeni bir dans türünü öğrenmeye çalışın

İnternette mutlaka ilginizi çekecek bir dans videosu bulacaksınız. Evde kaldığınız bir hafta sonunda, müziğin sesini açıp dans etmeye ne dersiniz? Yenilik her zaman iyidir. Yeni bir dans türünü öğrenmeye çalışmak da size iyi gelecektir. Dans ederken hareket eden vücudunuz mutluluk hormonları salgılarken, müzik ruhunuzun gıdası olduğunu bir kez daha ispat edecek.

4- Aile büyüklerinizi ziyaret edin

Anneanne, babaanne, teyze, hala, dayı, amca… Artık en yakınınızda kim varsa veya en uzun zamandır hangisini görmüyorsanız ziyaret edin. Hem büyüklerinizin gönlünü kazanıp hayır duasını alırsınız, hem de ev ortamında karnınızı doyurup çocukluk anılarından tutun da ülke siyasetine kadar her konuda sohbet etme imkanı bulursunuz. Akşam olup da eve döndüğünüzde duyacağınız iyi bir iş yapmanın huzurunu saymıyorum bile. Bir taşla kaç kuş artık hesap edin…

kitap okumak

5- Kitaplardan iyi dost bulamazsınız; kitap okuyun!

Bu zamana kadar okumak isteyip de bir türlü başlayamadığınız, o herkesin konuştuğu kitabı raftan indirmenin tam zamanıdır belki de… Ya da yıllar önce okuyup çok etkilendiğiniz bir kitabı yeniden okuyabilirsiniz. O kitabı ilk okuduğunuzdaki hisleriniz kalbinize tekrar dolacak ve geçmişi hatırlamanın da ötesinde olan geçmişi hissetmenin ne müthiş bir şey olduğunu göreceksiniz.

6- Kısa bir hikaye yazın ve bir edebiyat dergisine gönderin

Hayal gücünüzün sınırı yok! Sadece düşünün ve yazın. Bir hikaye düşlemek ve onu kağıda dökmek tahmin edemeyeceğiniz kadar eğlenceli, büyülü bir dünyanın kapılarını aralayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir